sábado, 24 de enero de 2009

Io buy ser president

Io buy ser president.

Lluís foix va escriura un articul en La Vanguardia an data 13-9-07 fen ona reflexio sobra el nombra actual de presidents d`Catalunya y va arribar a le conclusio d`que in tenin tres presidents y mig, les mol hunorables Pujol, Maragall, Montilla i el señor Carod Rovira. Presidents que i pensan y actuan com tals.

An aquest pais qui no corra vola, i per aicho el mol hunurabla president Pujol esta prumucionan al seu fill Oriol com futur president de la Generalitat, diu que ies un gran patriota, fabulos traballador, i te condicions pulitiques inmillurablas per liderar la nacio hacia l`autonomia que ens cal, l`autonomia Portuguesa. Per cert TV3 i ha firmar un acord an la televisión pública portuguesa per produir un documental sobra 1.640 la data en que Catalunya i Portugal es van sublevar contra el malëit (maldito) Felip IV.

Arriban a aquest punt, yo vuldria pustularma com futur candidat a president de la generalitat, ies per aquest motiu que i fare cinc centims de curriculum impressindibla per puder axpirar a tan nobla cargo.
Un servidor es natural d`Torrecillas de la Tiesa, provìncia de Caceres, environada (comarca) de Trujillo. Ell cugnom del meu pobla de naixement, de la Tiesa, te ell seu origen en un fet fisiologit singular e insolit de les habitans barons de aquesta villa: La elevat producio interna de una substància química denominada Citrat d`Sildenafilo (vulgarment Viagra), estudis previs sobra ells cumpurtament de aquestas persones d`Torrecillas van ser mol utils per l`investigacio i popularisacio d`aquest milagros farmac. Y sembla ser que el citrac d`Sildenafilo actua similarment all alcaloide de ona plante uriginarie d´sudamerica la yohimbina aumentan lè vasodilataciò i estimulan les ganglis que controlen el tejill eréctil. Als mateix tem fa ona inhibisio forta d` la serotonine cuyo exces bluquea l`apetitu sexual.


Puser dispusar de aquesta virtud natural no tingui una maior impurtansia, i no as te que magnificar, pero un president com cal, per ser un bon gubernan ha de estar realment relajat sensa prublemes d´ abstinencia i dispusat en cualsevol mument a demustrar qui ies d`confianza per la bona marcha dell pais. Mireus l`ejemple del expresident norteamerica Clinton y tambe el seu sucesor, ell señor Bush i cumpareus.

Un servidor a diferensia de Uriol Pujol, no ies on bon patriota , pusiblement, io ,sigui un mal espayol i piyor catala, pero tutom tenin deret a gaudir, fruir (difrutar) d´ ell ejercisi dell puder i teoricamen un servidor te las mateixas pusibilitast que cualsevol catala de origen o nouvingut, a mes a mes, con Vustes podan cumprubar dumino la llengua dell pais mol millor que el seyor Muntilla, i aicho te ell seu merit.


La gen d`ERC diu que volen crear espais de suberania desde el Guvern Muntilla. Io vuldria dir que cuan arrivi al puder lo mes urgent que fare i sera cumprarme ona bona finca a Tordecillas, pusar al fron de la matecha a un testaferru i dedicarla a la cria dell Brau.

A Deu si Aus.

2 comentarios:

 1. Lo enlazo sin traducir

  Se entiende todo, y además me da pereza y puede que tropiece en algo.

  ¡Gracias Yauma!

  ResponderEliminar
 2. !Gracias Six!
  No merece la pena traducirlo,pues quizás "la gracia" eté en la utilización de esa especie de jerga macarrónica,que tanto molesta a los patriotas cuatribarrados,imitando al Prufaso Nibey Se

  ResponderEliminar